- Project Runeberg -  Teknisk Tidskrift / 1934. Allmänna avdelningen /
190

(1871-1962)
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Häft. 18 1/2. 11 maj 1934 - John Hallin: STAL-turbinens utveckling - Sven Blomberg: Flygplanstillverkningen vid järnvägsverkstäderna i Linköping

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has been proofread at least once. (diff) (history)
Denna sida har korrekturlästs minst en gång. (skillnad) (historik)

190 TEKNISK TIDSKRIFT 11 MAJ 1934

illustration placeholder
0,5 kW STAL-lokbelysnings-turboaggregat.


ska sina driftskostnader. De av STAL i marknaden utsläppta mottrycksturbinerna visade sig motsvara de högst ställda anspråk på maskiner av detta slag, och bolagets leveranser av dylika till pappers-, cellulosa-, socker-, konstsilke- och andra industrier såväl inom landet som på världsmarknaden äro i jämn och stark stegring.

Under kriget och de närmast efterföljande åren var bolagets avsättningsområde, om man bortser från några enstaka leveranser åt andra håll, i stort sett begränsad till de skandinaviska länderna, Finland, Ryssland och Japan. Redan i början av 1920-talet började emellertid nya marknader att erövras, en omständighet som underlättades av ett vid denna tid med patentbolaget träffat avtal, vilket kom att medföra exporträtt på prakiskt taget hela världsmarknaden. Vid slutet av ifrågavarande decennium var bolaget en med kontinentens ledande turbinfirmor fullt jämnbördig leverantör på så gott som hela den europeiska marknaden, och i vissa länder, såsom Danmark, Belgien och Italien, hade det till och med kommit att intaga en dominerande ställning. Leveranserna ha emellertid icke kommit att begränsas enbart till Europa. Som ovan anförts fann bolaget redan tidigt ett avsättningsområde i Ostasien, och senare har den utomeuropeiska marknaden alltmera vidgats, så att bolaget numera exporterar sina fabrikat bl. a. till ett flertal sydamerikanska stater, Palestina, Persien, Ostindien, Filippinerna, Kina, italienska kolonierna i Nordafrika m. fl. länder. För närvarande äro sammanlagt omkring 500 STAL-turbiner installerade i omkring 40 olika länder, och det totala kraftbeloppet av dessa installationer representerar en summa av icke mindre än 1 500 000 kW.

År 1928 visade sig bolagets verkstäder ånyo otillräckliga för den alltmera stegrade tillverkningen, varför en ny betydande utvidgning blev beslutad och genomförd, varigenom leveranskapaciteten ytterligare ökades.

Förutom STAL-turbiner enligt dubbelrotationsprincipen har bolaget kompletterat sin typserie genom tillverkning av dels axialturbiner i storlekar mellan 30 och 700 kW samt dels, sedan några år tillbaka, en serie småturbiner på ned till 0,5 kW, huvudsakligen avsedda för belysningsändamål för fartyg och lokomotiv men även såsom reservbelysning vid ånganläggningar.

Till följd av den år 1932 åstadkomna fusionen av Allmänna svenska elektriska aktiebolaget och Luth & Roséns elektriska aktiebolag i Stockholm kom det senare bolagets tillverkning av kylmaskiner och luftkompressorer av Ludwigsbergs välkända fabrikat att övertagas av STAL. Å dessa maskiner ha, sedan det sistnämnda bolaget övertog tillverkningen, betydande moderniseringar och förbättringar vidtagits, och arbetena härmed fortgå alltjämt med särskild koncentration på konstruktionen av helautomatiska kylanläggningar för olika storlekar. Tillverkningen har trots depressionen gått betydligt framåt.

De nuvarande förhållandena på världsmarknaden erbjuda såsom bekant genom de tilltagande tendenserna till självförsörjning och därav följande handelsspärr länderna emellan stora svårigheter för företag, vilka i likhet med STAL-bolaget på grund av arten och omfånget av sin tillverkning i avsevärd grad äro beroende av exporten. Givetvis bliva dessa svårigheter än större, när det gäller ett företag, som exporterar fabrikat av sådan storleksordning som ångturbiner. Det vittnar därför gott för STAL-bolaget, att det trots alla dessa svårigheter även under de sista åren förmått att icke blott hävda utan även ytterligare utvidga sin ställning på världsmarknaden. Bolaget sysselsätter sålunda för närvarande full arbetsstyrka, ca 750 tjänstemän och arbetare, och orderstocken är täckt för innevarande år.

John Hallin.

FLYGPLANTILLVERKNINGEN VID JÄRNVÄGSVERKSTÄDERNA I LINKÖPING.

Flygindustrien har på senare åren utvecklats avsevärt och intager i de större länderna bland övriga industrier en betydande plats. Tillverkningen av flygplan har, från att tidigare hava varit hantverksmässigt betonad, på senare åren glidit in på mera fabriksmässiga banor, varigenom de flygplan, som numera tillverkas, i betydligt högre grad än för något tiotal år sedan utgöra en industriprodukt. Material- och tillverkningskontrollen torde inom flygindustrien vara mera omfattande än i de flesta andra industrier, då ju denna tillverkning fordrar stor precision och noggrannhet.

Tillverkningen av flygplan vid a.-b. Svenska järnvägsverkstäderna startades hösten 1930. Sedan denna tidpunkt har detta bolags aeroplanavdelning avsevärt utvecklats, så att densamma nu besitter en stab av skickliga ingenjörer och en god, delvis specialutbildad arbetarestam. I anslutning till aeroplan-avdelningen har även inrättats en verktygsavdelning för tillverkning av mallar, giggar, hejarverktyg etc. av hög precision. För provflygning av flygplan har omedelbart intill verkstadsområdet iordningställts ett flygfält.

Utvecklingen inom flygtekniken går mycket hastigt

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Jul 4 09:12:21 2016 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/tektid/1934a/0200.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free