- Project Runeberg -  About Project Runeberg /
March 2005 Front Page

Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Like | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Project Runeberg's front page section for March 2005:

Presstopp: OCR-strejk!

För att ytterligare öka tillväxten av inscannade sidor (se nedan), har Projekt Runebergs centrala redaktion slutat köra OCR-tolkning. Detta arbete får nu skötas av frivilliga. Har du ett OCR-program och en bredbandsanslutning? Ladda då hem de inscannade TIFF-filerna och sätt igång. Välj något av dessa verk som saknar OCR-text. Börja med något av de mindre, om du inte har vanan inne. Om du är osäker, läs OCR-instruktionerna.

Tillväxtprognos: 100 %

När år 2005 började hade Projekt Runeberg i sina samlingar 260.000 inscannade boksidor i digital faksimil eller 13 hyllmeter. Vår målsättning är att årligen fördubbla samlingen, en tillväxt med 100 procent. Det ger en månatlig tillväxt om 5,95 procent eller en daglig tillväxt om 0,19 procent. Hänger du med? Vi hänger inte riktigt med. I mitten av mars låg vi efter planen med cirka 3 veckor eller 14.000 sidor. Det är 0,70 hyllmeter mindre än vi hade hoppats på. Läs mer om Projekt Runebergs tillväxtprognos 2003-2007 (med diagram!).

För att växa snabbare, behöver vi fler medhjälpare. Alla jobbar givetvis helt ideellt. Vi har instruktioner om hur man scannar och ett formulär för att ladda upp nya verk. Av månadens nytillskott (se nedan) har 395 sidor (tre verk) scannats av utomstående medhjälpare, utanför Projekt Runebergs redaktion. Vi hoppas att fler vill hjälpa till med scanning. Men dessutom har vi skaffat ytterligare en snabb scanner till redaktionen för de pengar som vi fått från II-Stiftelsen och håller på att ta den i drift.

Skönlitteratur

Resor, folkliv och folkdanser

Uppslagsverk, biografi, bibliografi, språk

Kristendom

AnnatProject Runeberg, Thu Dec 20 03:34:58 2012 (aronsson) (diff) (history) (download) << Previous Next >>
http://runeberg.org/admin/200503-front.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free